Persoonlijke
zorg thuis

Maatregelen en informatie rondom coronavirus

Vanwege het coronavirus heeft Lucasa Zorg de nodige maatregelen getroffen om veilige en kwalitatief goede zorg te kunnen blijven leveren, zij het soms in aangepaste vorm. We hebben de situatie goed onder controle en er is op dit moment voldoende capaciteit om aan alle zorgvragen te voldoen. Het is daarom niet noodzakelijk om de zorg te beperken of te stoppen.

De gezondheid en veiligheid van onze cliënten en medewerkers staan bij ons op de eerste plaats. Wij houden ons daarom strikt aan het voorgeschreven beleid van het RIVM voor zorgprofessionals buiten het ziekenhuis.

Graag wijzen we u op de volgende maatregelen:

  • Onze zorgprofessionals houden zich strikt aan de regels rondom hand- en hoesthygiëne.
  • Geheel volgens RIVM-Beleid zetten wij mondneusmaskers in wanneer onze medewerkers hoest- of niesklachten hebben én indien er bij cliënten sprake is van mogelijke besmetting, die is vastgesteld door een arts. Hiermee kunnen we u op een veilige manier zorg geven. Wanneer u geen van de genoemde klachten heeft, hoeft u zich dus geen zorgen te maken dat onze zorgprofessionals zonder mondneusmasker bij u langskomen.

Palliatieve terminale zorg

Wij blijven de mogelijkheid geven aan mensen om thuis te sterven. Ook hier volgen we de richtlijnen van het RIVM en kunnen we toch de juiste zorg bieden. Zij het soms in aangepaste vorm.

Advies aan al onze cliënten

Wij doen ons best om u veilige en kwalitatief goede zorg te blijven leveren. Houdt u ook rekening met onze zorgprofessionals? Dat kunt u doen door de volgende adviezen op te volgen:

  • Beperk uw sociale contacten zoveel mogelijk.
  • Bij contact met niet-huisgenoten dient u minimaal 1,5 meter afstand te houden.
  • Houdt u aan de regels rondom hand- en hoesthygiëne.
  • Reinig regelmatig uw handen met zeep.
  • Ga zo min mogelijk naar buiten.
  • Blijf zoveel mogelijk in dezelfde ruimte.
  • Is er bij u in het gezin sprake van mogelijke besmetting, informeer dan uw vaste contactpersoon van Lucasa Zorg. Hij/zij zal u vervolgens op de hoogte brengen van de te nemen maatregelen.

Informatie over het coronavirus in een andere taal vindt u hier. Neem ook een kijkje op de website van het RIVM
For more information about Covid-19 in English or a different foreing language click here, or consult the RIVM website.